PID360 login

ASM: Voor een optimale talentontwikkeling

Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen; voor sport, onderwijs en gezondheidszorg. Het ASM start met gestructureerd denken over het aanbieden van bewegen. Analyseren van grondvormen voor het beweegdoel, vervolgens verbinden aan voorwaarden om te bewegen en tenslotte verdiepen met coördinatieve vermogens. Daarbij maken we gebruik van Donorsporten, Multisporten en Transfers, werkend met overdraagbare vaardigheden.

Het Athletic Skills Model heeft tot doel jou als sporter te ontwikkelen tot een goede en veelzijdige beweger, die vervolgens uitgroeit tot een atleet. Deze atleet specialiseert zich in één sport en kan zich binnen de sport tot slot ontwikkelen tot een absolute specialist. 

Dit is een route ongeacht leeftijd of achtergrond! Het Athletic Skills Model is van toepassing op elk individueel niveau voor een sporter (jong-oud-top-breedte) en ook voor ‘beweeg-herintreders’ en mensen die herstellen van blessures.

Het Athletic Skills Model is een Nederlands product; René Wormhoudt en Geert Savelsbergh zijn de grondleggers.

Ik maak graag met jou een gestructureerd bewegingsprogramma. 

Het ASM is een antwoord op een breed scala van wetenschappelijk geconstateerde kansen en bedreigingen rond ‘bewegen en sport’: