PID360 login

ActionTypes: Beweeg naar je volgende niveau

ActionTypes gaat specifiek over jou. Over je lichaamsintelligentie, ofwel: je natuurlijke voorkeuren. Deze voorkeuren zitten verankerd in je lichaam en door je lichaam op de juiste manier te bevragen, is het mogelijk de natuurlijke verschillen te laten zien. Kennis van deze voorkeuren kunnen we gebruiken om jouw ontwikkeling te optimaliseren. Natuurlijke voorkeuren bloeien heel snel op als we voor ze zorgen. Ze zijn krachtig en je kunt er in alle contexten op vertrouwen als het gaat om natuurlijke menselijke expressie.

De ActionTypes benadering heeft methoden ontwikkeld om concreet al je natuurlijke krachten te ontdekken en aan te pakken, zodat je ze kunt gebruiken om een betere efficiëntie in je dagelijkse activiteiten te ontwikkelen. Deze benadering heeft zich bewezen in de sport, en ook in het bedrijfsleven en andere organisatie structuren.

ActionTypes® is in de jaren 90 gecreëerd door Ralph Hippolyte (1949, Haïti/Frankrijk) en Bertrand Théraulaz (1962, Zwitserland), en ontwikkelt zich voortdurend door.

Luister niet zomaar naar iemand, luister eerst naar je eigen lichaam

ActionTypes bouwde zijn benadering onder andere op de “Archetypen”; van Carl Jung (Zwitserse psychiater/Psycholoog 1875-1961). Velen kennen deze ingang vanuit MBTI (Myer-Briggs Type Indicator), die – gebaseerd op een uitgebreide vragenlijst – de verschillende persoonlijkheden duidt. Deze benadering is een cognitief/emotionele profilering van persoonlijkheidsstructuren en voorkeuren. Maar… cognitief/emotioneel kunnen we in een vragenlijst alles zijn wat we maar willen of denken te willen.

ActionTypes heeft een fysieke benadering van persoonlijkheidsstructuren en voorkeuren vormgegeven. Want een lichaam kan niet liegen. Een lichaam laat zien wat er is. Je loopt vooruit óf je loopt achteruit. Je kunt dit fysiek niet gelijktijdig. Een lichaam laat écht zien welke voorkeuren het heeft en zo kunnen we met ActionTypes fysiek profileren.

Uit deze fysieke profilering komt een uitgebreid profiel waarin overigens ook veel cognitieve en emotionele facetten worden meegenomen. Herkennen van je profiel en je verbinden aan je profiel, kan je veel opleveren, dat mag duidelijk zijn. Je zult je verbazen wat dit voor jou kan betekenen. In de sport heeft het o.a. invloed op trainingsvormen, stresshantering, kijkgedrag, omgaan met intenties etc etc etc.