PID360 login

Deep Drivers: Weten waar je “startmotor” zit

Deep Motivational Drivers (DMD’s) zijn ontstaan vanuit een zoektocht binnen ActionTypes: wat MOTIVEERT jou tot bewegen? Waar we met ActionTypes vooral kijken naar onze lichaamsintelligentie in relatie tot ACTIEF bewegen, nemen we met de DMD’s dus een stapje terug. De Drivers zeggen iets over onze lichaamsintelligentie in relatie tot wat je nodig hebt om te GAAN bewegen. Mensen komen in beweging als ze betrokken zijn, als ze gemotiveerd zijn. Termen als Relatie – Competentie – Autonomie zijn hier relevant. 

Elk individu heeft een intrinsieke fysieke en psychische energie waaruit je kracht kunt putten om te bewegen. Deze energie is als het vonkje van de bougies in je startmotor, de ontsteking die zorgt je motor gaat draaien. Dit zorgt voor de nodige tonus (‘readiness’) voor elke beweging en actie.

Ralph Hippolyte (een van de grondleggers van ActionTypes) heeft vanuit het Japanse Seitai “Body in Order” de link gelegd van bewegen naar Deep Motivational Drivers. Seitai (cultuur van harmonie en gezondheid) spreekt over opgekropte energie in een lichaam dat door beweging een uitweg vindt (katzugun).

Wat Motiveert ons en hoe laat ons lichaam dat zien

Vanuit de ActionTypes nam hij een belangrijk uitgangspunt mee: als het waar is dat er opgekropte energie in je lichaam zit, moet je dat fysiek kunnen ervaren en observeren. Je lichaam laat door bepaalde bewegingen zien waar die energie in je wervelkolom zit. Deze bewegingen geven een positieve aanzet tot handelen en zijn specifiek voor jou. 

Samen met je ActionTypes-profiel geven de DMD’s een zeer compleet beeld over je natuurlijke voorkeuren.